powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over MKB Cursus & Training

Preventiemedewerker Cursus

AanbiederMKB Cursus & Training

Omschrijving

Veiligheid en zorg zijn belangrijke onderdelen in uw bedrijfsvoering. Het gaat hierbij immers om het welzijn van uw medewerkers, klanten en gasten. Bij 25 medewerkers of meer dient u minimaal één preventiemedewerker n dienst te hebben. Hij of zij moet op de hoogte zijn van de regelgeving en die kunnen vertalen naar de eigen bedrijfssituatie. Met deze cursus borgt u twee belangrijke onderdelen van uw bedrijfsvoering: veiligheid en zorg.

Doelstelling
De taken van de preventiemedewerker zijn afgestemd op de aard en risico's van het bedrijf, zoals die ook in de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie genoemd zijn. U bent in staat om simpele oplossingen en adviezen over preventie te geven en kunt een eenvoudige Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E) uitvoeren. U weet hoe u ongevallen registreert en onderzoekt. U kunt coördineren in de zorg voor arbeidsomstandigheden en voorlichting geven over veilig en gezond werken. U kunt fungeren als aanspreekpunt voor overheidsdiensten, zoals Arbeidsinspectie en Arbodienst.

Bestemd voor

De cursus is voor u bestemd, die de functie van preventiemedewerker (gaat) uitvoeren.

Programma

Het aantal preventiemedewerkers per bedrijf is afhankelijk van de aard, omvang, spreiding en risico's van de bedrijfsvoering. U ontvangt na afloop een Certificaat van Deelname. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Functie en taken van de preventiemedewerker.
  • Arbeidsrisico's in de organisatie.
  • Arbowetgeving.
  • Algemene basiskennis RI&E, waaronder beleid, organisatiekunde, veiligheid, gezondheid en welzijn.
  • Basiselementen ergonomie, agressie en geweld en fysieke belasting.
  • Communicatieve vaardigheden.
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa