powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over MKB Cursus & Training

Basistraining bedrijfshulpverlening Training

AanbiederMKB Cursus & Training

Omschrijving

In ieder bedrijf moet volgens de Arbowet ten minste één bedrijfshulpverlening (BHV-er) beschikbaar zijn. Afhankelijk van bestaande risico's, de bedrijfsomvang, het aantal medewerkers en bezoekers zijn vaak meer hulpverleners noodzakelijk. Het gaat bij het volgen van deze training om meer dan alleen het voldoen aan een wettelijke verplichting. U levert een bijdrage aan het welzijn van medewerkers en aan de veiligheid binnen de organisatie.

Doelstelling
U bent in staat tot het verlenen van eerste hulp en het beperken en bestrijden van brand. U kunt alarmeren en evaueren bij noodsituaties en samenwerken met hulpverleningsorganisaties. Wanneer de tweedaagse training Bedrijfshulpverlening (BHV) met goed gevolg is doorlopen, ontvangt de deelnemer de BHV-pas van MKB Cursus & Training.

Bestemd voor

De training is bestemd voor degene die binnen het bedrijf de taak van bedrijfshulpverlener heeft of krijgt. Deelnemers die een geldig EHBO-diploma kunnen overleggen, worden vrijgesteld voor de trainingsdag 'levensreddende handelingen'. Wij adviseren u bij gezondheidsproblemen en/of zwangerschap voor aanvang van de training contact op te nemen met ons secretariaat. Belangrij is dat BHV-ers elk jaar deelnemen aan herhalingstrainingen om hun kennis en vaardigheden op peil te houden en te actualiseren.

Programma

Het onderdeel reanimatie is afgestemd op de criteria van de Nederlandse Reanimatie Raad. Oefening in het gebruik van een AED is een vast onderdeel in het programma. Tijdens de Basistraining bedrijfshulpverlening oefent u met 'echte' (lotus) slachtoffers. De volgende onderwerpen komen daarbij aan de orde:

  • Levensreddend handelen.
  • Reanimatie.
  • Bedienen AED.
  • Theorie Verbranding en Blussing.
  • Meldingsprocedure en ontruimen.
  • Elementaire brandbestrijding in de praktijk.

Bedrijfsnoodplan
MKB Cursus en Training kan u helpen en adviseren bij het opzetten van een Bedrijfsnoodplan.
Kijk voor meer informatie op www.mkbct.nl/bedrijfsnoodplan, of neem contact op met Nicole Vijgeboom: (015) 219 13 91

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa