powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over OSR Juridische Opleidingen

Strafrecht Cursus

AanbiederOSR Juridische Opleidingen
Kosten€ 385,00
Data en locatie(s) Nader bekend te maken.
Inschrijven

Omschrijving

Deze cursus maakt onderdeel uit van ons opleidingsprogramma "Werken aan je professionele vakkundigheid als juridisch secretaresse". Je dient als juridisch secretaresse te beschikken over meer dan alleen secretariële vaardigheden. Je dient te beschikken over de meest essentiële juridische kennis en de meest essentiële vaardigheden zoals klantgerichtheid, accuratesse, integriteit, snel kunnen schakelen en een spin in ’t web zijn. Ondersteunen en meewerkend denken horen ook bij de juridisch secretaresse.

Na deze cursus kun je (nog meer) een team vormen met de strafrechtadvocaat voor wie je werkt, omdat je hem / haar veel werk uit handen kunt nemen en sneller kunt handelen in de verschillende procedures. De docent bespreekt op een levendige wijze de juridische terminologie, het geldende recht en de procedures. Daarbij maakt hij direct een praktische vertaling naar je praktijk. Je krijgt antwoord op voor de hand liggende vragen die veelal leiden tot discussie: Hoe verloopt een strafrechtprocedure, wat is een ieders rol, wat voor straf is mogelijk, hoe zit dat bij jeugdigen?

Leerdoelen

Na deze cursus weet je inhoudelijk meer van het strafrecht en heb je meer inzicht in de positie van alle betrokkenen. Hierdoor kun je in meer gevallen antwoord geven op vragen. De cursus draagt bij tot een beter begrip van de geldende procedures en de dynamiek in het strafrecht. Hierdoor ben je in staat beter en tijdig in te spelen op de situatie.

Overige informatie

Korting:

Bij gelijktijdige inschrijving voor 3 of meer cursussen/trainingen (voor juridisch secretaresses) ontvang je 10% korting. Bij gelijktijdige inschrijving voor 5 of meer cursussen/trainingen(voor juridisch secretaresses) ontvang je maar liefst 20% korting. Op deze actie zijn de voorwaarden van de algemene kortingsregeling van toepassing.

Bestemd voor

Juridisch secretaresse/ medewerker

Programma

Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen:

Inleiding strafrecht:

* de plaats in ons rechtssysteem

* de positie van de verdachte (o.a. strafblad)

* de rol van de advocaat

* de positie van derden (o.a. het slachtoffer/wet Terwee)

Inleiding strafprocesrecht:

* verloop van een procedure (o.a. sepot, transactie en vormfouten)

* processtukken (o.a. dagvaarding)

* afkortingen

* dwangmiddelen

Jeugdstrafrecht

Penitentiair recht

Wet Mulder

Klachten politieoptreden

Sprekers

  • mevr. mr. A.C.G. Meijer advocaat bij Van der Woude De Graaf Advocaten in Amsterdam.

Kosten

€ 385,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa