powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Monitoring and Troubleshooting Microsoft Exchange Server 2007 Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 900,00
Inschrijven

Omschrijving

Wilt u de kennis en vaardigheden ontwikkelen om het Exchange Server 2007 systeem te kunnen monitoren en problemen op te lossen? Tijdens deze training leert u hoe u client en server problemen met elkaar in verband kunt brengen. Dit geeft u meer inzicht in de herkomst van de problemen en vereenvoudigt het zoeken naar een oplossing. U kunt na het volgen van de training systemen monitoren en rapporten opstellen op basis van systeemdata. Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen zijn net monitoren en troubleshooten van prestaties, connectiviteit, mail flow, mailbox servers en externe diensten. U leert hoe u trends in de problemen kunt identificieren en hoe u de problemen effectief op kunt lossen.

Voorkennis

Deelnemers voor deze cursus hebben bij voorkeur de volgende voorkennis:

  • Kennis van firewalls en backups op Windows Server
  • Ervaring met Active Directory, Exchange Server 2007 en Windows Server
  • Kennis van netwerktechnologieën (TCP/IP, DNS, LAN)

Onderwerpen/trainingsinhoud

  • Module 1: Introduction to Exchange Server Monitoring and Troubleshooting
  • Module 2: Monitoring and Troubleshooting Client Performance and Connectivity
  • Module 3: Troubleshooting Access to Resources and Messages
  • Module 4: Monitoring and Troubleshooting Mail Flow
  • Module 5: Monitoring and Troubleshooting Mailbox Servers
  • Module 6: Monitoring and Troubleshooting External and Additional Services
  • Module 7: Identifying Trends in a Messaging System

Opmerkingen

Om de training voor u zowel begrijpelijk als in de praktijk toepasbaar te maken wordt deze in het Nederlands gegeven en ondersteund door Engelstalig cursusmateriaal.

Lesmethodiek

Klassikaal

Opmerkingen

Deze workshop dient ter voorbereiding op het examen Implementing, Troubleshooting, and Maintaining a Microsoft Exchange Server 2007 Infrastructure (70-236). Het examen 70-236 is een verplicht examen voor de certificering Microsoft Certified Technology Specialist: Exchange Server 2007. Het examen is tevens een verplichting voor de certificering Microsoft Certified IT Professional: Messaging Engineer.

Lesvorm

De training wordt aangeboden op basis van onze Open Leervorm-lesmethodiek. Dat betekent dat u onder actieve begeleiding van onze trainer zelfstandig aan het werk gaat om u de stof eigen te maken. Zo kunt u in eigen tempo uw leerdoelen behalen zonder daarbij gehinderd te worden door het snellere of langzamere tempo van uw medecursisten. Uiteraard ziet onze trainer erop toe dat u op schema blijft en of de leerdoelen ter voorbereiding op het examen behaald. Deze leervorm biedt ruimte aan een stuk maatwerk. U krijgt de gelegenheid om voorbeelden uit uw eigen praktijk en IT-omgeving in te brengen en zodoende nog specifieker te leren. meer...

Vervolgcursussen

  • MCTS: Microsoft Exchange Server 2007 - Configuration
  • MCSA on Windows Server 2003

Bestemd voor

Deze cursus is bestemd voor IT-professionals met ervaring met Exchange Server 2007 of eerdere versies. U heeft ervaring met het installeren en configureren van Exchange Server en het ondersteunen van clients.

Kosten

€ 900,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa