powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over VU Law Academy

Vermogensrechtelijke gevolgen van echtscheiding Cursus

AanbiederVU Law Academy
Kosten€ 915,00
Inschrijven

Omschrijving

In het eerste deel wordt de onderhoudsverplichting na echtscheiding voor de ex-partner en de kinderen besproken. Mede aan de hand van een casus wordt uitgebreid stilgestaan bij vaststelling van de behoefte, behoeftigheid en draagkracht.In het tweede deel komt het huwelijksvermogensrecht aan bod. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de aanpassingen die inmiddels zijn of op korte termijn worden ingevoerd in verband met de wet aanpassing wettelijke gemeenschap van goederen. Daarnaast vindt behandeling plaats van de actuele stand van zaken betreffende het niet uitgevoerde periodiek verrekenbeding bij echtscheiding, ingeval echtgenoten een dergelijk beding in hun huwelijkse voorwaarden hebben opgenomen, meer in het bijzonder met betrekking tot de echtelijke woning.

Vakbekwaamheid rechtbijstandadvocaat

Kan ik voor het volgen van deze cursus opleidingspunten ontvangen in het kader van het onderhouden van mijn vakbekwaamheid als rechtsbijstandadvocaat bij de Raad?

Ja, u ontvangt op grond van artikel 6g en bijlage 3 sub c van de inschrijvingsvoorwaarden van de Raad opleidingspunten in het kader van het onderhouden van uw vakbekwaamheid voor de specialisatie Personen- en Familierecht.

Bestemd voor

Advocaat-stagiaires en advocaten

Sprekers

  • Mr. B. Breederveld, docent Personen en familierecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam en advocaat bij Rensen Advocaten te Alkmaar, tevens raadsheer-plaatsvervanger in het gerechtshof 's-Gravenhage.

  • Mw. mr. A.R. van Wieren, advocaat bij Banning Advocaten ‘s Hertogenbosch

Kosten

€ 915,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa