powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over MOC

Leergang persoonlijke vaardigheden Leergang

AanbiederMOC

Omschrijving

Om uw doelen te bereiken is vakinhoudelijke kennis alleen niet voldoende. Het is de manier waarop u overkomt die vaak het verschil maakt tussen succes of falen. Hoe wint u anderen voor u? Welke kwaliteiten zet u hiervoor in? Hoe overwint u weerstanden en vooral: hoe kunt u anderen overtuigen van uw ideeën en visie? In deze leergang  worden uw persoonlijke aandachtspunten, met name waar het gaat om zelfkennis, zelfvertrouwen en doelgericht communiceren als uitgangspunt genomen. De nadruk ligt vooral op het beter leren kennen en accepteren van uzelf, het leren zien en begrijpen van anderen en het doelmatig daarmee om leren gaan in werksituaties.

Bestemd voor

De Leergang persoonlijke vaardigheden is bedoeld voor diegene die zelfbewuster wil handelen in een zakelijke omgeving. Je ziet in dat je gedrag veel invloed heeft op dat van anderen. Je wilt weten hoe dat gedrag ontstaat en hoe het te sturen is. Wil je je overtuigingskracht versterken en durf je jezelfop blijvende basis te evalueren? Dan raak je zeker geinspireerd en gemotiveerd door de praktische en interactieve aanpak van deze leergang. Verhoog je persoonlijke effectiviteit en ontwikkel een betere performance.

Programma

Persoonsanalyse
Als je jezelf en je gedrag goed kent, heb je een grote voorsprong op anderen. Tijdens deze leergang ontwikkel je inzicht in je persoonlijke talenten en je functioneren in groepsverband. De resultaten van een uitgebreide en gedegen persoonsanalyse, worden met elkaar besproken en bediscussieerd, zodat je tot nieuwe inzichten komt.

Communicatie en beïnvloeding
Hoe beinvloedt je gedrag dat van anderen? En hoe kun je daar op een effectieve wijze sturing aan geven? Er zijn vier factoren die gedrag en stemming sturen: zelfbeeld, lichaamstaal, waarden en normen, verwachtingspatroon Door je gedrag aan te passen aan de situatie bereik je meer. Ontdek welk gedrag in welke situatie tot het beste resultaat leidt en hoe je door goed te communiceren anderen op een effectieve wijze kunt beïnvloeden.

Invloed van cultuur en achtergrond
Welke normen en waarden zijn voor jou vanzelfsprekend en welk effect hebben deze op je huidige functioneren?  

Dynamische interactie
Met behulp van o.a. de modellen "De Roos van Leary" en de teamrollen van Belbin leer je patronen in het gedrag van anderen herkennen. Daarnaast leer je door middel van een niet alledaagse methodiek beter omgaan met verschillende persoonlijkheidstypes. Je ontdekt hoe je daar op in kunt spelen. Door dynamische interactie toe te passen geef je sturing aan gedrag en verwachtingspatronen van anderen.

Presenteren en performance
Tijdens presentaties of lastige gesprekken, is het van belang dat je jezelf zeker en vertrouwd voelt in je rol. Analyses en inzichten vergroten dat vertrouwen. Door meer overtuigingskracht komt je boodschap beter over. Tijdens dit onderdeel vergroot je jouw praktische vaardigheden, waardoor je jouw perfomance verbetert.

Inzicht en omgaan met conflicten
Aan de hand van het Thomas Kilman Instrument wordt nader ingegaan op uw persoonlijke stijl van conflicthantering en een handreiking gedaan voor een aantal de-escalatietechnieken. Daarnaast komt stressbeheersing aan de orde.

Sprekers

Frankie de Roos werkt zowel als individueel coach als met groepen. Haar interesse en uitgangspunt zijn altijd de deelnemer als uniek mens. Het kijken door een andere bril kan de deelnemer helpen om zijn/haar bewustzijn te verruimen en dan kan er volgens haar groei plaatsvinden in de persoonlijke ontwikkeling.

Henriette van Amerongen heeft als zelfstandig trainer/adviseur diverse trajecten verzorgd, zowel voor de profit als non profit sector. Op grond van opgedane ervaringen en expertise weet zij de persoonlijke ontwikkeling van deelnemers, aan de hand van verschillende thema's en invalshoeken met verve te stimuleren en te begeleiden. Kenmerkend voor haar stijl van trainen is de pragmatische, directe en zeer persoonlijke aanpak. Als het nodig is werkt zij confronterend en resultaatgericht, maar altijd met hartelijkheid, een vleugje humor en plezier.

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa