powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

SUSE Linux Enterprise Server 10: Networking Services Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 2.500,00
Inschrijven

Omschrijving

Novell Data Center-oplossingen zijn bedoeld voor centralisatie en virtualisatie van ICT-infrastructuren. Basis van deze oplossingen vormt SUSE Linux Enterprise Server. Dit is de enterprise-editie van de open-sourcesoftware openSUSE.org.

SUSE Linux Enterprise Server omvat het besturingssysteem Linux als besturingslaag voor servers waarmee faciliteiten als toepassingen, rekenkracht, opslagruimte en communicatie aan gebruikers ter beschikking worden gesteld, worden beheerd en beveiligd.

Deze vijf-daagse training behandelt het inrichten, beheren en onderhouden van de belangrijkste netwerkservices (DNS, DHCP, OpenLDAP, Mail en OpenSLP) in een SUSE Linux Enterprise Server-omgeving.

Vervolgopleiding

Na deze training kan de training SUSE Linux Enterprise Server 10: Security (N3075) worden gevolgd als voorbereiding op het practicum Novell Certified Linux Engineer (CLE).

Opmerkingen

Tijdens deze training wordt gebruik gemaakt van het officiƫle Engelstalige Novell-studiemateriaal. De helft van de laatste dag wordt grotendeels besteed aan een 'LiveFire' oefening, die bestaat uit een aantal scenario's die de vaardigheden toetsen en voorbereiden op het practicum CLE 10.

Bestemd voor

Ervaren beheerders die met SUSE Linux verantwoordelijk zijn voor het beheren van netwerkservices. Kandidaten voor de certificering Novell Certified Linux Engineer (CLE).

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod.

  • Section 1: Configure a DNS Server using BIND.
  • Section 2: Use DHCP to Manage Networks.
  • Section 3: Manage OpenLDAP.
  • Section 4: Configure a Mail Server.
  • Section 5: Use OpenSLP.
  • Section 6: Monitor Network Traffic.
  • Appendix C: Retrieve Mail with Fetchmail.
  • Appendix D: Manage Network Devices with SNMP.

Kosten

€ 2.500,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa