powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

SUSE Linux Enterprise Server 10 Advanced Administration Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 2.250,00
Inschrijven

Omschrijving

Novell Data Center-oplossingen zijn bedoeld voor centralisatie en virtualisatie van ICT-infrastructuren. Basis van deze oplossingen vormt SUSE Linux Enterprise Server. Dit is de enterprise-editie van de open-sourcesoftware openSUSE.org.

SUSE Linux Enterprise Server omvat het besturingssysteem Linux als besturingslaag voor servers waarmee faciliteiten als toepassingen, rekenkracht, opslagruimte en communicatie aan gebruikers ter beschikking worden gesteld, worden beheerd en beveiligd.

Doel: Bouwend op een degelijke basiskennis worden een aantal geavanceerde beheertaken zoals virtualisatie, diverse netwerkservices, scriptmogelijkheden en geavanceerd onderhoud behandeld. Deze komen voor in het takenpakket van een ervaren serverbeheerder. Tenslotte wordt voorbereid op het CLP-practicum.

Opmerkingen

Tijdens deze training wordt gebruik gemaakt van het officiƫle Engelstalige Novell-studiemateriaal. De laatste dag wordt grotendeels besteed aan een 'LiveFire' oefening, die bestaat uit een aantal scenario's die de vaardigheden toetsen en voorbereiden op het CLP 10-practicum.

Vervolgopleiding

Na het CLP 10-practicum kunt u zich met de trainingen SUSE Linux Enterprise Server 10: Networking Services (N3074) en SUSE Linux Enterprise Server 10: Security (N3075) verder bekwamen voor de certificering CLE.

Bestemd voor

Ervaren serverbeheerders die SUSE Linux servers beheren. Kandidaten voor de certificering Novell Certified Linux Professional (CLP).

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod.

  • Section 1: Manage Virtualization with XEN.
  • Section 2: Configure a Web Application Server.
  • Section 3: Configure Samba.
  • Section 4: Enable Fundamental Network Services.
  • Section 5: Create Shell Scripts.
  • Section 6: Compile Software from Source.
  • Section 7: Perform a Health Check and Performance Tuning.
  • Section 8: Manage Hardware and Component Changes.
  • Section 9: Prepare for the Novell CLP Practicum.

Kosten

€ 2.250,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa