powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Terugkomdag Werving en Selectie: Sollicitatiegesprekken Afnemen Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 300,00
Inschrijven

Omschrijving

Na het volgen van de cursus Sollicitatiegesprekken Afnemen ben je in de praktijk aan de slag gegaan. Je hebt opgedane ervaringen, methoden en technieken uit de training kunnen laten bezinken en misschien zelfs kunnen integreren in je stijl van personeelsselectie. Maar al die ervaringen hebben wellicht ook nieuwe vragen opgeroepen. Daarom bieden wij een terugkomdag waarin je hier feedback over kunt krijgen en ervaringen kunt delen met die van andere selecteurs.

De terugkomdag zal in het teken staan van praktijkervaringen die de selecteurs hebben opgedaan tijdens het voeren van sollicitatiegesprekken en de daaraan verbonden vragen en problemen. Er worden gezamenlijk oplossingen gezocht en aangeboden voor de praktijkproblemen. Tijdens de oefeningen ontvang je voortdurend feedback van beroepsgenoten en van een deskundige trainer van Learnit. Na de training volgt een borrel waarin je kunt napraten en onderling ervaringen kunt blijven uitwisselen.

Doelgroep van de terugkomdag Sollicitatiegesprekken Afnemen

Deze cursus is bedoeld voor selecteurs die de tweedaagse cursus Sollicitatiegesprekken Afnemen met goed gevolg hebben afgesloten en ook reeds praktijkervaring hebben opgedaan met het afnemen van sollicitatiegesprekken.

Onderwerpen die in de cursus aan bod kunnen komen

  • Omgaan met lastige kandidaten: de veelpraters, de zwevers en de koele kikkers
  • De juiste afstemming met je collega-selecteur in het gesprek
  • Tegenstrijdigheden bij de kandidaat benoemen
  • Afwijzen van kandidaten; welke argumenten gelden?
  • Het tweede gesprek
  • Problemen met de STAR-methode
  • Onenigheid tussen jouw mening en die van je collega: wie kies je?
  • De eerste indruk van de kandidaat en de invloed daarvan op de rest van het gesprek
  • Het creĆ«ren en behouden van de juiste sfeer
  • Het slechte nieuws brengen: de deur ook daadwerkelijk dicht doen

Deze cursus is voor cursisten die Werving en Selectie: Sollicitatiegesprekken Afnemen hebben gevolgd bij Learnit en vervolgens ervaring hebben opgedaan met het toepassen van het geleerde. De terugkomdag begint om 10 uur en zal rond 17 uur eindigen met een borrel. De lunch wordt verzorgd door Learnit. De groepsgrootte bedraagt maximaal 20 mensen.

Bestemd voor

Deze cursus is bedoeld voor selecteurs die de tweedaagse cursus Sollicitatiegesprekken Afnemen met goed gevolg hebben afgesloten en ook reeds praktijkervaring hebben opgedaan met het afnemen van sollicitatiegesprekken.

Kosten

€ 300,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa