powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Sollicitatie Training Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 550,00
Inschrijven

Omschrijving

De eerste indruk die u maakt is van groot belang, zeker bij solliciteren. Op het moment dat u de hand van uw gesprekspartner schudt, heeft deze zijn oordeel al klaar. Is het een positief oordeel, dan hoeft u dat in het gesprek 'alleen maar' vast te houden. Zo niet, dan moet u extra hard werken om het in uw voordeel te veranderen.

De Sollicitatietraining van Learnit is voor iedereen die met meer zelfvertrouwen en succes wil solliciteren: u leert presentatietechnieken voor die belangrijke eerste indruk en u leert zelfverzekerd en overtuigend de rest van het gesprek te voeren. Kortom, wij trainen u in de vier pijlers van effectief solliciteren: zelfkennis, presentatie, overtuigingskracht en voorbereiding.

Solliciteren is zelfkennis. Waarom wilt u deze baan? Waarom bent u de juiste persoon? U kunt uw toekomstige werkgever pas overtuigen als u zelf weet wie u bent, wat u kunt en wat u wilt.

Solliciteren is presentatie. Wat is uw houding? Hoe komt u over? Welke kleding past bij u? Dat leert u van elkaar tijdens oefeningen en rollenspelen die we op video opnemen.

Solliciteren is overtuigingskracht. Waarom is het úw baan? Hoe vertelt u wie u bent? Hoe beantwoordt u vragen? De training behandelt gangbare sollicitatievragen, maar leert u ook omgaan met lastige vragen en laat zien welke vragen u zelf kunt stellen.

Solliciteren is voorbereiding. Bij wat voor een bedrijf en op wat voor een functie solliciteert u? Wie is uw gesprekspartner? Een personeelsfunctionaris wil andere dingen van u weten dan een afdelingshoofd. De eerste gaat bijvoorbeeld in op uw persoonlijke vaardigheden, terwijl de tweede meer vakinhoudelijk is gericht.

  • Voorbereiding: alles over uw toekomstige baas
  • Lichaamstaal: houding en uiterlijk
  • Persoonlijke presentatie: kleren maken de man/vrouw
  • Spreken: leer uw stem te gebruiken
  • Voorstellen: vertel wie u bent
  • Valkuilen: wat u zeker niet moet doen
  • Gesprekstraining: vraag en antwoord
  • Binnenkomen: brief en cv
  • Assessment center: speel het spel mee
  • Psychologische test: wees consequent en positief

Opmerkingen

Als u de beschrijving hierboven leest, krijgt u een beeld van hoe de inhoud van de training eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van de leerdoelen en praktijkervaringen van de cursisten zal de cursus er iedere keer weer anders uitzien. Hoe de cursus precies wordt ingericht is afhankelijk van de leerdoelen van de deelnemende cursisten. Deze worden vooraf vastgesteld tijdens de intake, die wordt afgenomen door de docent.

De theorie wordt aan de hand van rollenspellen en onderlinge feedback in de praktijk geoefend.

Voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn bij ons cursus te volgen maar toch graag meer over solliciteren willen leren, hebben wij een gratis online cursus ontwikkeld: http://www.learnit.nl/gratiscursus/cursus_solliciteren

Referenties

Gaby Paulissen, Croonen B.V. - "Deze Sollicitatie Training voldeed geheel aan mijn verwachtingen; de cursus was volledig, zeer persoonlijk en leerzaam. Zeker een aanrader voor wie moeite heeft met solliciteren. Ik ben met een goed gevoel over mezelf naar huis gegaan." Beoordeling: 8.0.

Guido Pütz: "De training vond ik zeer de moeite waard. Sluit prima aan op mijn behoefte, om goed voorbereid naar een sollicitatiegesprek te gaan. Belangrijke verbeterpunten voor mij werden 'ontdekt' en behandeld (middels rollenspel en praktische oefeningen). De training kan ik zeker aanbevelen!" Beoordeling: 8.7.

L. van Mameren - " Deze cursus is heel erg geschikt om inzicht te krijgen in je zwakke punten wat betreft solliciteren. Het helpt je om voor je zelf helder te krijgen: hoe kom je over, wat zijn je sterke en verbeterpunten en hoe presenteer je dezein een sollicitatiegsprek. Het unieke van deze cursus is, is dat er een zeer kortstondig samenwerkingsverband wordt gecreeerd waarin de cursusten in alle eerlijkheid en vertrouwelijkheid kunnen werken aan hun sollicitatietechnieken. En daarbij werd de humor ook zeker niet vergeten!" Beoordeling: 7.1

Anoniem - "Prima training waarin alle aspecten die komen kijken bij het solliciteren aan de orde komen. Van brief tot gesprek. Er wordt gebruik gemaakt van video, wat confronterend, maar leerzaam is." - Beoordeling: 8

Anoniem- "Erg pittig. Je leert jezelf beter kennen. Op het eind van de cursus ben je in staat een goed sollicitatiegesprek te voeren door datgeen je geleerd hebt toe te passen." - Beoordeling: 8.0

W. Verhagen, Verhagen Belastingadvies & Consultancy - en Het werken met de camera is confronterend maar zeer effectief. Samen bepaal je je sterke en zwakke punten aan de hand van de opnamen. Zodoende komt er snel boven water waar je aan tekort schiet. Door dit punt aan te pakken kun je snel je doelstellingen bereiken. Daarnaast krijg je technieken en tips om je zelf goed neer te zetten en een goede indruk achter te laten. Ik heb in deze 2-daagse cursus zeer veel opgestoken over het gehele traject van een sollicitatie en ben nu beter in staat om een sollicitatie aan te gaan met een goed resultaat. - Beoordeling: 8.4.

D. Siebes - De training heeft mij geholpen met een veel zekerder gevoel aan het hele sollicitatieproces te beginnen. Beoordeling: 8.4.

R. van Basten, SPF Beheer - "Vooraf heb je een intake gesprek met degene die de training verzorgt. Je kunt tijdens dit gesprek je leerdoelen kenbaar maken. Mijn ervaring met de training is dat mijn leerdoelen volledig aan bod zijn gekomen en ik met een goed gevoel naar huis ging. De handvatten die ik tijdens de training heb gekregen zijn zeer zeker toepasbaar in de praktijk." Beoordeling: 8.0.

Y. Bekkers - "Het was heel intensief en pittig, maar wel heel erg leerzaam. Ik kan het zeker andere mensen aanraden, je steekt er veel van op. En je leert toch nog heel veel over jezelf. De training wordt gegeven door een zeer gedreven en deskundig persoon, die je op een leuke manier weet te motiveren." - Beoordeling: 9.0

Kosten

€ 550,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa