powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Omgaan met agressie en geweld Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 800,00
Inschrijven

Omschrijving

Denkt u goed met agressie en geweld van een ander om te kunnen gaan? Nee? Dan hoort u bij de meerderheid. Wat maakt omgaan met agressie dan zo lastig? Mensen handelen vanuit een biologisch verdedigingsmechanisme dat wordt geactiveerd in bedreigende of stressvolle situaties. Iedereen herkent wel reacties voortkomend uit stress zoals hartkloppingen, klamme handen, een droge mond en spanning. Deze lichamelijke veranderingen vormen de natuurlijke reactie op bedreigingen in onze omgeving. Dit wordt ook wel de 'flight-or-fight' respons genoemd. Wanneer er in onze omgeving sprake is van een bedreiging willen we vluchten of vechten. Deze oeroude respons is voor onze jagende voorouders zeer effectief gebleken, maar kan er tegenwoordig juist voor zorgen dat een situatie escaleert.

Heeft u wel eens te maken met de boosheid of agressie van een ander, en wilt u hier op een effectievere manier mee leren omgaan? Dan is deze training iets voor u.

In deze training leert u professioneel om te gaan met agressie en geweld. We bekijken de oorzaken en de effecten ervan op lichaam en geest. U kunt hierdoor tijdig opmerken wanneer er boosheid of agressie in het spel is. U leert welke mogelijke reacties er zijn en hoe u kunt voorkomen dat de situatie escaleert. Ook leert u grip te houden op uw eigen emoties als u geconfronteerd wordt met boosheid of agressie.

Tijdens de training wordt de theorie aan de hand van realistische opdrachten en rollenspellen direct in de praktijk geoefend. Onderlinge feedback en videoanalyse zorgen dat u uw persoonlijke stijl ontwikkelt en aanscherpt. Na het volgen van de training blijft u beter in balans in moeilijke situaties. U bent weerbaarder en begrijpt wat er speelt. U reageert adequaat en leidt de situatie naar rustiger vaarwater.

Opmerkingen

Deelnemers worden verzocht de twee weken voorafgaand aan de training een logboek bij te houden met een beschrijving van alle gebeurtenissen waarbij sprake was van boosheid, woede of agressie. Als u de beschrijving hierboven leest krijgt u een beeld hoe de inhoud van de training eruit zou kunnen zien. Hoe de cursus precies wordt ingericht is afhankelijk van de leerdoelen en praktijkervaringen van de deelnemende cursisten. Deze worden vooraf vastgesteld tijdens de intake, die wordt afgenomen door de docent.

Referenties

S.D. J. Wien - "Een zeer praktijkgerichte training met veel aandacht voor persoonlijke situaties. Ik ben uiterst tevreden over de inhoud qua niveau en professionaliteit van de docent, duur training, lestempo en variatie tussen theorie en praktijk. De docent is zeer professioneel en weet waar zij het over heeft. Ze is gepast informeel en zeer klantgericht en klantvriendelijk. Een goede inspirator en kan goed cursisten motiveren en info uitleggen. Goede bereikbaarheid locatie, mooie uitstraling entree en ruimte, vriendelijke receptie medewerkers, prettige sfeer en heerlijke lunch. Daarnaast heb ik plezierig en professioneel klant contact gehad met de organisatie. " - Beoordeling: 9.1.

Kosten

€ 800,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa