powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Offertes Uitbrengen Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 850,00
Inschrijven

Omschrijving

Hoe zorg je dat de offertes die je uitbrengt nóg vaker hun doel raken? Een eerste indruk maak je maar één keer, dus is het van belang dat je al vanaf het begin van het offertetraject goed van start gaat. Snelheid en accuratesse zijn in elk traject doorslaggevend, net als inlevingsvermogen en vasthoudendheid. De aanvrager is op zoek naar het beste voor zichzelf: jij moet daarom laten zien dat jij weet hoe je hem dat kan bieden. Je dient je te kunnen inleven in je klant, snel op zijn aanvragen te reageren en proactief en ondernemend in het verkoopproces te staan. In de training van Learnit leer je offertes uitbrengen die scoren!

In de training leer je welke stappen je moet doorlopen in het offertetraject. Als eerste leer je hoe je het beste kunt reageren op een aanvraag en hoe je een goede, sluitende offerte opstelt. Er zal besproken worden wat er in een offerte thuishoort en op welke verschillende manieren je kosten in rekening kunt brengen. Daarnaast wordt geoefend met het presenteren van het kostenplaatje op een zo aantrekkelijk mogelijke manier. Ook gaan we in op het schrijfproces: het is heel belangrijk om een complete, overzichtelijke en foutloze offerte te versturen, die niet meer vragen oproept dan hij beantwoordt. Je leert tot slot om reacties uit te lokken om opvolging aan een offerte te geven en wat je doet in het laatste contact met de aanvrager en in de verdere follow-up.

De informatie die in de training wordt overgebracht, is zoveel mogelijk toegespitst op de persoonlijke praktijk van cursisten. Wij zien het uitbrengen van offertes als een continu leerproces: iedere keer dat je een traject afrondt, ben je er als het goed is weer beter in geworden. Er wordt in de training dan ook volop aandacht besteed aan je eigen offertevraagstukken en die van medecursisten, waardoor je inzicht krijgt in de diverse manieren van offreren. Aan de hand van (thuis)opdrachten train je de opgedane kennis, waardoor je deze zo snel mogelijk in de praktijk kunt toepassen.

Doelgroep van de cursus Offertes Uitbrengen

Deze cursus is bedoeld voor ZZP'ers, freelancers en medewerkers op een salesafdeling die beter willen worden in het schrijven van offertes.

Onderwerpen die aan bod komen in de cursus

  • Het belang van offertes
  • Het offertetraject
  • Het telefonische voorgesprek: Luisteren, samenvatten en doorvragen
  • Verkooptechnieken aan de telefoon
  • Selling Points: waarmee ben je aantrekkelijk?
  • Onderdelen per offerte
  • Verschillende soorten offerteaanvragen en wensen
  • Rechtsgeldigheid van offertes
  • Schrijfstijl en aantrekkelijkheid
  • Opvolging van de offerte
  • Onderhandelingen naar aanleiding van een offerte
  • Contact opnemen na het verzenden: de juiste benadering
  • Leer van een afwijzing: feedback vragen

Bovenstaande beschrijving geeft een globaal beeld van hoe de training er uit gaat zien. De inhoud van de eigenlijke training wordt aangepast aan de leerdoelen, voorkennis en praktijkervaringen van de deelnemers, waardoor elke serie uniek is. Voor we van start gaan, vinden individuele intakegesprekken plaats op basis waarvan de training zal worden vormgegeven.

Bestemd voor

Deze cursus is bedoeld voor ZZP'ers, freelancers en medewerkers op een salesafdeling die beter willen worden in het schrijven van offertes.

Kosten

€ 850,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa