powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Introductie NLP Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 850,00
Inschrijven

Omschrijving

NLP is een persoonlijke ontwikkelingsmethode die u helpt uw capaciteiten ten volle te benutten. De methode gaat uit van het idee dat wat een ander kan bereiken, ook voor jou is weggelegd, met als achterliggende gedachte dat het mogelijk is de strategieën die schuil gaan achter succesvol gedrag van anderen te doorgronden en aan te leren.

De grondbeginselen van de methode zijn ontstaan in de jaren zeventig in de V.S. De afgelopen decennia is NLP uitgegroeid tot een waardevolle methode die wereldwijd wordt toegepast in het onderwijs, bedrijfsleven, coaching en diverse therapievormen.

Bij NLP zijn de schijnwerpers gericht op de patronen die de menselijke communicatie en ons gedrag aansturen. NLP stelt ons in staat deze patronen en structuren te wijzigen, maar ook om nieuwe patronen aan te leren. De methode rekent af met de opvatting dat we overgeleverd zijn aan de context waarin we leven, waarin we opgroeien. Dankzij onze innerlijke hulpbronnen – én de juiste drijfveren – zijn we in staat ons van deze omgevingsfactoren los te koppelen en de doelen te bereiken die we voor ogen hebben. NLP levert de gereedschappen om deze hulpbronnen aan te sturen.

Met NLP leer je 'out of the box' te denken. Het geeft je een nieuwe kijk op de realiteit waardoor het mogelijk wordt jouw doelen te verwezenlijken. NLP leert je rapport op te bouwen – optimaal te communiceren met je omgeving, los van subjectieve waardeoordelen. De resultaten van NLP zijn indrukwekkend. Een paar voorbeelden op een rijtje: meer vertrouwen in jezelf en in jouw capaciteiten (wat een ander kan, kun jij ook leren), makkelijker kunnen leren, minder gepieker, een verbeterde communicatie met anderen en jezelf, in staat zijn creatiever te denken en te handelen, emoties kunnen reguleren en inzicht verkrijgen in jouw voornaamste levensdoelen en deze weten te realiseren.

Voor wie?

Deze tweedaagse training is een bedoeld als introductie voor iedereen die geïnteresseerd is in NLP en als opstap voor de uitgebreide, intensieve training Neurolinguistisch Programmeren.

Opmerkingen

Als u de beschrijving hierboven leest, krijgt u een beeld van hoe de training eruit zou kunnen zien. Afhankelijk van de leerdoelen, voorkennis en praktijkervaringen van de cursisten zal de cursus er inhoudelijk iedere keer weer anders uit zien. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de cursus worden de leerdoelen van de cursisten geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt de definitieve vorm van de cursus bepaald.

Referenties

L. van Essen - "Interessante en goed toepasbare training. De ideeen achter NLP zijn helder uitgelegd. De oefeningen geven meteen een handvat om er zelf in de praktijk mee aan de slag te gaan." - Beoordeling: 8.0

Programma

  • Inzicht in eigen wereldmodel
  • Effect van woorden, gevoel, proeven, geur, gebaren (auditief, kinesthetisch, oraal, olfactorisch, visueel)
  • Communiceren volgens NLP
  • Rapport opbouwen
  • Belangrijkste non-verbale en conceptuele kanalen om af te stemmen op een ander
  • Doelen bepalen
  • Ankeren

Kosten

€ 850,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa