powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Maxon Cinema 4D Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 1.995,00
Inschrijven

Omschrijving

Maxon Cinema 4D is een professioneel 3d-animatie pakket dat onder meer voor televisie en film wordt gebruikt. Het blinkt uit door het gebruiksgemak zodat ook een beginneling snel aan de gang kan met het bouwen van 3d-scenes. Een ander groot voordeel van dit pakket, naast de betaalbaarheid, is zeker ook dat het kan worden gebruikt op zowel het Windows als het Macintosh platform.

Tijdens de 5-daagse cursus Maxon Cinema4D worden de hieronder omschreven onderwerpen behandeld. De onderwerpen die in de training aan bod komen worden uitgelegd door middel van kleine projecten die de uitgebreide mogelijkheden van het pakket uit de doeken doen. Eigen materiaal kan ook worden meegenomen. Denk dan vooral aan objecten die tussen de cursusdagen door de cursist zelf gebouwd zijn. In de volgende les kunnen dan eventuele vragen of problemen behandeld worden.

Doel van deze cursus Maxon Cinema 4D is de cursist inzicht te verschaffen in de mogelijkheden en praktijk van het maken van 3d-objecten, scenes en animaties met behulp van Maxon Cinema 4D.

Voorkennis

  • Enige voorkennis van het gebruik van beeldbewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop is aanbevolen.
  • Enige kennis van de Engelse taal is handig.
  • Bij het bouwen van 3D-objecten wordt veel gebruik gemaakt van bitmap afbeeldingen om objecten van een "huid" te voorzien. Binnen de cursus worden alleen bestaande afbeeldingen gebruikt. Voor het ontwikkelen van eigen objecten is enige kennis van software om bitmap afbeeldingen te bewerken noodzakelijk.

Opmerkingen

De training heeft een vast gedeelte maar door het uitgebreide karakter en de vele toepassingsgebieden kunnen in overleg met de cursist bepaalde onderdelen met meer nadruk behandeld worden.

Bij de cursus wordt een zelf ontwikkeld naslagwerk gebruikt. Alle in de cursus behandelde onderwerpen zijn in dit naslagwerk terug te vinden. Naast het in de cursus behandelde materiaal, zijn nog enige extra voorbeelden opgenomen. Alle benodigde objecten, materialen en bouwfasen staan op een cd-rom.

Bestemd voor

De training is bedoeld voor een brede groep gebruikers. Dat kan zijn op het gebied van 3D illustraties in drukwerk of animaties voor gebruik in video of film. Maxon Cinema 4D heeft ook een goede integratiemogelijkheid met de architectuurpakketten Allplan en Vectorworks. Dit maakt het pakket zeer geschikt voor het maken van presentaties. Ook voor het gebruik binnen webdesign is Maxon Cinema 4D zeer geschikt door de VRML, Flash en Quicktime VR uitvoermodules.

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Gebruikersinterface - schermindeling, navigatie, menustructuur, aanpassing interface
  • Bouwen van objecten - theorie, polygonen, primitieven, booleans, splines, lofting&lathing, arrays, metaballs, hypernurbs
  • Deformaties - als bouwgereedscha, tijdens animatie
  • Materialen - theorie, projectiemogelijkheden, shaders o.b.v. bitmaps, procedurele shaders, opbouwen van shader trees
  • Belichting - theorie, setup, soorten lampen & schaduw, global illumination vs arealight
  • Animatie - keyframes & tijdlijn, particle systemen, forward & inverse kinematic, introductie karakter animatie, cameravoering
  • Rendering.

Kosten

€ 1.995,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa