powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Learnit Training

Oracle Database 11g: PL/SQL voor ervaren programmeurs Cursus

AanbiederLearnit Training
Kosten€ 1.260,00
Inschrijven

Omschrijving

Het doel van deze Oracle cursus is inzicht krijgen in de werking en mogelijkheden van PL/SQL en het gebruik kunnen maken van deze mogelijkheden.

PL/SQL is de procedurele programmeertaal van Oracle. Deze derde generatietaal sluit aan op de vierde generatietaal SQL. PL/SQL breidt de mogelijkheden van SQL uit en verbetert de performance. In de cursus komt de plaats van PL/SQL tussen de verschillende Oracle hulpmiddelen aan de orde. Verder behandelen we de syntax van PL/SQL. Vanzelfsprekend besteden we veel aandacht aan het uitvoeren van opdrachten. Oracle9i, 10gen 11gfeatures worden specifiek aangegeven waardoor deze cursus ook geschikt is voor andere database versies.

(In de cursus "Oracle Database 11g: PL/SQL" hebben we extra opgaven en voorbeelden opgenomen en besteden we aandacht aan het maken van Programma Structuur Diagrammen (PSD). Deze cursus duurt daarom 1 dag langer.)

Opmerkingen

Lesmethoden - Persoonlijk begeleide.

Het cursusmateriaal is modulair opgebouwd. Ieder hoofdstuk uit het cursusmateriaal start met een theoretisch deel. Dit gedeelte wordt door de deelnemer in eigen tempo doorlopen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hands-on voorbeelden. Doordat de deelnemer actief met de theorie bezig is, beklijft deze beter. Onduidelijkheden of vragen worden door de docent persoonlijk toegelicht. Naast het doorspreken van de opdrachten kan de docent aanvullingen geven en specifieke vragen van de deelnemer, bijvoorbeeld uit zijn werksituatie, beantwoorden. Om persoonlijke aandacht te garanderen kunnen per docent maximaal acht deelnemers begeleid worden.

Bestemd voor

Deze cursus is bedoeld voor ervaren programmeurs die applicaties gaan bouwen, ontwerpen en/of onderhouden met gebruikmaking van een Oracle database en/of Oracle hulpmiddelen waarbinnen PL/SQL kan worden gebruikt (zoals Oracle Developer Forms en Reports).

Deze cursus is tevens geschikt voor personen die als gegevens- en/of applicatiebeheerder te maken krijgen met Oracle.

Programma

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Introductie PL/SQL
  • Basisbegrippen
  • PL/SQL synstax
  • Benaderen van de database, cursors
  • Foutafhandeling
  • Casus.

Kosten

€ 1.260,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa