powered by Educa

Opleidingen

Zoek een opleiding:
terug Meer informatie over Media Academie

Aansturen zonder strepen Training

AanbiederMedia Academie
Kosten€ 2.250,00
Inschrijven

Omschrijving

Deze energieke training omvat theorie, reflectie, discussie en oefeningen. Na elk trainingsblok formuleren de deelnemers een persoonlijke doelstelling om inzichten en technieken in de praktijk te oefenen. De eerste dag staat ieders eigen definitie en vorm van aansturing centraal: wat betekent 'leiding nemen' voor jou en hoe gemakkelijk of ongemakkelijk gaat aansturen je af? De deelnemers onderzoeken waar ze goed in zijn en inventariseren specifieke knelpunten. Situationeel leiding geven wordt als theorie kort behandeld (hier wordt in de vervolgtraining 'Leidinggeven aan professionals' dieper op ingegaan). De tweede dag besteedt onder andere aandacht aan de interactie met anderen. Naast inzicht in natuurwetten over actie en reactie is er aandacht voor het fenomeen “lastig gedrag”. Wat maakt gedrag lastig en hoe er mee om te gaan? Relevante coachingsvaardigheden worden besproken en geoefend, die effectiever aansturen bevorderen. Speciale aandacht krijgt het hanteren van stresssituaties. Deelnemers nemen hun eigen, mogelijk remmende, overtuigingen en patronen onder de loep en oefenen in het ombuigen ervan met behulp van praktische instrumenten, zoals de Rationeel Emotieve Training (RET). De derde dag staat in het teken van invloed uitoefenen in verschillende situaties. Daartoe brengen de deelnemers een eigen casus in en oefenen ze in diverse leiderschapsstijlen met een acteur. De kunst van feedback geven en ontvangen is een belangrijk onderdeel van deze dag. Op de vierde dag is er gelegenheid om punten op de i te zetten en verdieping aan te brengen op onderdelen waar daar behoefte aan is. Vaak staat deze dag in het teken van intervisie. De deelnemers bepalen grotendeels welke onderwerpen behandeld worden Mogelijke leervragen:

  • Ik wil graag lid van het team zijn en niet een aparte status hebben als degene die het team aanstuurt. Mijn eindredacteur wil dat ik me meer profileer. Hoe doe ik dat?
  • Ik ben redelijk goed in het begeleiden van mijn team. Ik heb alleen een hekel aan gesprekken waarin ik mensen moet corrigeren. Zijn er tips die het me makkelijker maken om die gesprekken te voeren?
  • Ik merk aan reacties van collega's dat ik nogal dominant kan overkomen en dat dat niet altijd even prettig is. Hoe kan ik beter overkomen?
  • Ik heb het gevoel dat ik altijd de beste ideeën moet hebben om invloed te hebben. Is dat wel zo?

Bestemd voor

Iedereen die informeel leiding geeft, bijvoorbeeld samenstellers, koplopers en coördinatoren.

Kosten

€ 2.250,00

Prijzen zijn exclusief 19% btw.

Inschrijven

Dit onderdeel wordt mede mogelijk gemaakt door Educa